Ja, ik wil graag een mail ontvangen als er een nieuwe mededeling op het prikbord geplaatst wordt.

Nu online : 1
Vandaag : 10
Gisteren : 46
Totaal : 157227
Record bezoekers: 245
Op 13-04-2014
Teller telt sinds 02-08-2011

Stalregelementen en tips


Op stal:

 In de stal mag er niet gerend of gegild worden; hier kunnen de paarden en pony's van schrikken.
 De stal mag alleen betreden worden met goed schoeisel. Hieronder verstaan wij dichte schoenen! De stal mag nooit betreden worden met open schoenen, crocs, sandalen, slippers etc.
 De paarden en pony's mogen absoluut geen zacht brood krijgen, dit veroorzaakt namelijk broodproppen in de darmen waar de paarden en pony's dan weer koliek van kunnen krijgen. Of zoals al eerder is gebeurd bij Grote Beauty :een slokdarmverstopping, waardoor ze bijna was overleden.
 De boxen van de privépaarden mogen niet betreden worden door lesklanten, tenzij de eigenaar hier toestemming voor heeft gegeven.
 Er mag absoluut niet in de hooiloods gespeeld of gezeten worden! Dit is levensgevaarlijk, als er opeens een strobaal naar beneden komt vallen, wil je daar niet onder liggen! Je komt alleen in de hooiloods als je een baal stro of hooi nodig hebt en daarna ga je daar meteen weer uit.

Voor het rijden:

 Poets je pony of paard altijd goed voordat je gaat rijden, dit voorkomt singelplekken en vervelende harde plekken onder het zadel. Niemand loopt er graag vies bij, ook wij mensen niet, dus de pony's en paarden vinden dat ook niet fijn.
 Je pony/paard poets je in een bepaalde volgorde: rosborstel (beide kanten), harde borstel (beide kanten), zachte borstel (beide kanten). LET OP! Alleen met de zachte borstel mag je het hoofd, de hals en de benen van je pony poetsen.
 Controleer altijd of je pony/paard voorzien is van de juiste spullen.
 Om ongeveer een kwartier voor tijd ga je je pony of paard opzadelen. Leg het zadel op je pony (vlak achter de schoft) vervolgens schuif je het zadel naar achteren totdat deze ongeveer in het midden van je pony ligt. Check altijd of het zadel nergens dubbel zit en of je sjabrak netjes gelijk licht en ook niet dubbel ligt.
 Om ongeveer 5 minuten voor tijd doe je het hoofdstel bij je pony in.
 In de bak strek je altijd even de benen van je pony/paard zodat de huid hier niet dubbel zit! Dit voorkomt singelplekken! Rij je nog in de beginnersles, vraag dan even of iemand anders het wil doen. (zoals de instructie of de stalhulpen)