Wedstrijd info

INLEIDING
Als je wedstrijden gaat rijden is het belangrijk dat je weet welke regels er zijn. Een wedstrijd rijden is niet eng, maar juist leerzaam om te doen. Je vraagt eerst aan je instructrice of je er al aan toe bent. Deelname aan de lessen bij de RVR is verplicht. Wat je in de lessen heb geleerd wordt beoordeeld door een jury. Op je protocol kun je zien wat je goed doet en waar je nog aan moet werken. Natuurlijk is dit allemaal heel spannend, maar maak je er niet druk om, dat is ook niet leuk voor paard of de pony. Lees van te voren thuis al je proef goed door. En zorg er van te voren voor dat je weet wie je proef voorleest. Dit moet je zelf regelen.

INSCHRIJVEN
Inschrijven kan je doen op de inschrijfdagen. Deze worden aangegeven op de website en op het bord in de kantine. Er moet gelijk worden afgerekend. Bij de inschrijving vermeld je gelijk op welke pony/paard je wilt rijden, ook is het belangrijk om een tweede of derde keus in te vullen. Je wordt niet elke keer op de zelfde pony/paard ingedeeld. Het is de bedoeling dat je de jury laat zien dat je op verschillende pony’s/paarden kan rijden. Ook is het niet eerlijk tegenover andere als je elke keer op een zelfde pony/paard zit, want zij willen der ook misschien wel eens keertje op. Ook is niet eerlijk als de ene pony/paard heel veel moet lopen en een ander niet. Er zijn echter wel uitzonderingen, er zijn paarden waar niet iedereen op kan, en als je al in de L1 of hoger zit is het moeilijk om elke keer van paard te wisselen, dus dan proberen we daar rekening mee te houden. Maar ook hier kunnen we niet allemaal op het zelfde paard willen rijden. Na de inschrijfdatum’s is het niet meer mogelijk om je nog in te schrijven.

AFZEGGEN
Het kan natuurlijk ook een keer gebeuren dat je je wedstrijd af moet zeggen. Dit kan alleen via e-mail (rvrknhs@outlook.com). Als je je wedstrijd minstens een week (7 dagen) van te voren afzegt, wordt je inschrijving kosteloos doorgeschoven naar de volgende wedstrijd. Je moet je dan wel opnieuw inschrijven bij de volgende wedstrijd met de mededeling dat je heb afgezegd tijdens de vorige wedstrijd. Het kan ook gebeuren dat je binnen een week voor de wedstrijd moet afzeggen. Helaas komt je inschrijving dan te vervallen en je krijgt je inschrijfgeld niet terug, alle prijzen en bekers zijn dan al besteld en jury’s zijn geregeld.

KLEDING
Als je wedstrijden wilt rijden moet je er voor zorgen dat je wedstrijdkleding in orde is.
• Cap
• Rijjasje met plastron/stropdas (kleur jasje maakt niet uit}
• Haarnetje
• Witte blouse/wedstrijdshirt
• Handschoenen
• Witte rijbroek
• Rijlaarzen of jopdhurschoenen met chaps
• Wit dekje van de vereniging

DE WEDSTRIJDDAG
Zorg dat je op tijd aanwezig bent, openingstijd stal staat op tijd op het prikbord. Als eerste meld je je op het secretariaat dat je aanwezig bent, daarna ga je pas naar stal. We hebben een ochtenddeel en een middagdeel. De ochtendploeg zorgt er voor dat de pony’s binnen komen en kijk op het bord in de stal wat de taken zijn. Met elkaar neem je de tijd om je paard te poetsen en in te vlechten. Op het protocol krijg je een cijfer voor de verzorging. Laat geen elastiekjes in de voerbakken slingeren. Haal niet direct de vlechten eruit na het rijden, kijk eerst of je pony/paard nog meer keer moet lopen. Alleen de laatste haalt ze eruit. Stop je paard niet vol met snoepjes, lekkernijen etc, dit is verboden op de RVR. Op de startlijsten staat hoe laat je mag gaan losrijden. Houd je aan deze tijden, anders wordt je teruggestuurd naar stal, we doen dit in het belang van de pony/paard. Ze moeten vaak nog meerdere keren rijden. Het kan zijn dat het paard een tijdje niet hoeft te lopen, overleg dan even met de stalleiding, of je hem wel of niet moet afzadelen. Als je hem afzadelt alle spullen wel terug hangen en poetsbak op zijn plek. Moet je paard vlak achter je weer lopen dan stap je er meteen af, zodat de tweede deelnemer er gelijk op kan. Ben je de laatste dan stap je je paard netjes uit! De middagploeg zorgt ervoor dat aan het einde van de dag alles opgeruimd is en dat de paarden verzorgd zijn of naar de wei zijn gebracht. Zie ook hier de mededelingen op het bord in stal. Ook moeten alle vlechten eruit, en de dekjes van de zadels. Alle hulp is welkom degene die in de ochtend moeten starten, kunnen in de middag altijd helpen en andersom ook.
De prijsuitreiking is pas als alles er weer keurig uitziet!

DE WINSTPUNTEN EN CLUBKAMPIOENSCHAPPEN
icoon A1 – voor de beginners – met 4 winstpunten ga je door naar de A2
icoon A2 – Met 6 winstpunten ga je door naar de B0
icoon B0 – Met 10 winstpunten kun je door naar de B1
icoon B1 – Met 10 winstpunten kun je door naar de B2
icoon B2 – Met 10 winstpunten kun je door naar de L1
icoon L1 – Met 10 winstpunten kun je door naar de L2
icoon L2 – Met 10 winstpunten kun je door naar de M1
Enzovoorts...

Iedereen kan mee doen aan de clubkampioenschappen, maar je moet dan 5 van de 6 wedstrijden hebben gereden. Heb je er 6 gereden dan vervalt de laagste score. We tellen de puntentelling bij elkaar op en berekenen de percentages. We hebben clubkampioenen in de categorie met peil datum 1-1.
• 6 t/m 9 jaar
• 10 t/m 12 jaar